zondag 30 augustus 2015

Dag 1, van Schiphol naar Denver

En de zusjes zijn weer weg! Vanochtend was ik erg vroeg wakker, het zal de zenuwen/opwinding wel geweest zijn. Rustig ontbeten en toen met de bus naar Schiphol. Het inchecken was de vorige dag goed gelukt met dank aan via-via ( het is niet wat je kunt, maar wie je kent). We hadden prima plaatsen. Nog even wat gegeten op Schiphol en toen op naar  Frankfurt.  We hadden maar een uurtje overstaptijd, maar we gingen ervanuit dat dat meer dan genoeg was. Waar ik niet op gerekend had is dat je op het platform gelost wordt en dat je dan eerst nog een flink stuk met de bus moet. Vervolgens moest de bus wachten tot er plaats was bij de busterminal, moet je nog door de paspoortcontrole, enfin, we hadden dat uurtje echt wel nodig.

De vlucht naar Denver vertrok niet op tijd, dus uiteindelijk hadden we ons niet hoeven te haasten. We konden toen aan boord van een 747 van Lufthansa. Prima relaxete plaatsen! De verzorging was ook uitstekend. Ze liepen zelfs met flessen wijn rond om steeds bij te schenken. Nou zijn zus en ik daar helemaal niet van, dus wij hebben het bij een glaasje water gehouden (NOT). Dank zij een alcoholisch drankje hebben we af en toe een dutje kunnen doen.  

We kwamen met ietsje vertraging in Denver aan. Na de formaliteiten hebben we de bus naar Alamo genomen. Dat werd een wat mindere ervaring. Ik had geboekt bij een Duitse site  (waar we wel vaker gehuurd hebben) omdat we geen drop-off kosten hoefde te betalen. En wat denk je: we kregen alleen een auto mee als we drop-off kosten betaalden (een dikke $380). Daar was ik dus niet zo blij mee. Ook hebben we voor het eerst in jaren geen upgrade gehad. Jammer maar helaas. We hebben best een leuke Jeep, wat minder luxe dan we gewend zijn,  maar prima te doen!. Krijgen we eindelijk eens een keer waarvoor we betaald hebben, de zusjes zijn weer op hun plaats gezet, haha. Ik ga wel even mailen om te kijken of we het geld terug kunnen krijgen. Zuur is ook dat het een Californische SUV is, dus we droppen hem zelf off.

We zitten in een prima hotel, Double Tree by Hilton. Alleen was de eerste kamer waar we kwamen nog niet schoongemaakt. Voor het ongemak kregen we een upgrade en een gratis ontbijt. Kijk, daarom ben ik gek op de Amerikaanse klantenservice! (grattishj isj goed!)
We zijn nog even wezen shoppen bij een mall dicht bij het hotel. Zus heeft haar eerste aankoop gescored. Vanwege nachtblindheid, nieuwe stad, nieuwe auto zijn we voor donker naar het hotel teruggereden. Daarna hebben we in het hotel nog een hapje gegeten (door de jetlag belandde de helft van het eten op de grond). Inmiddels is het 21.00 uur (5 uur 's nachts in NL) dus we zitten lichtelijk in te storten. Lekker naar bed dus.
PS. de berichten tijdens de vakantie zijn nog niet helemaal af. Ze zullen thuis nog bijgeschaafd worden, daar ga ik tijdens de vakantie niet al te veel tijd in stoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten